Jóbarát Vendéglő Zsombó

GINOP-5.1.7-17-2019-00370

Projekt címe: Kapacitásbővítés feltételeinek megteremtése a Nahati Szociális Szövetkezetnél

Projekt azonosító száma: GINOP-5.1.7-17-2019-00370

Projekt kedvezményezettje: NAHATI Vendéglátó Szociális Szövetkezet

Megvalósítás helye: 6792 Zsombó, Andrássy út 71.

Projekt kezdete: 2020. január 1.

Projekt vége: 2023. január 31.

Fejlesztés bemutatása:

Fejlesztendő tevékenységek:

5610 – Éttermi, mozgó vendéglátás tevékenység keretén éttermi szolgáltatást, szociális étkeztetést végez, ennek keretében a következő termékeket biztosítja a szolgáltatás keretében:

Szociális étkeztetés menü

A-LA-CARTE ételek – Levesek; Tészták; Készételek; Kímélő ételek; Marhahúsból készült ételek; Sertéshúsból készült ételek; Baromfihúsból készült ételek; Sültes tálak; Desszertek; Halételek; Saláták; Köretek; Mártások

Gyorsételek – pizza, gyros, stb.. félék: – Pizzák; Kemencében sült tészták; Kemencében sült tortilla tekercsek

Gyorsételek – hamburger és szendvicsfélék: – Hamburgerek; Pulled pork

5630 – Italszolgáltatás tevékenység keretében az étterem üzemeltetése során kerül sor ital értékesítésére is, az értékesített italok csoportjai:

Üdítők: Szénsavas üdítők (Coca-Cola, Fanta, Spite, Kinly, stb…); Gyümölcslevek (Sió és Cappy – alma, narancs, őszi, kajszi, körte, kombinált, stb…); Kész teák (Nestea – citromos, zöld, narancsos, stb…); Energiaitalok (Bomba – natúr, tutti-futti, cola, stb…); Ásványvíz (Szentkirályi, Natur Aqua, szikvíz, stb…).

Sörök: Világos sörök (Arany Ászok, Borsodi, Dreher, Stella Artois, Heineken, Staropramen); Barna sörök (Staropramen); Szüretlen búza (Staropramen); Izesített sör (Gösser, Sommersby); Alkoholmentes sörök (Stella Arlois – natur, citromos, stb…).

Borok, pezsgő: Varga pincészet és Juhász testvérek pincészete termékei; Egri Bikavér; Pezsgők.

Szeszes italok: Unicum (Zwack – natur, next, szilvás); Pálinka (Zwack, Rónasági); Jagermaister; Whisky (Jim Beam, Ballantines); Rum (Portorico); Krémlikör (Carolans); Metaxa; Hubertus (St.Hubertus); Vodka (Kalinka, Kaiser); Martini.

 

5621 – Rendezvényi étkeztetés tevékenységet az étteremben rendezvények szervezése és lebonyolítása, valamint kitelepülve külsö helyszínen rendezvényeken étel és italszolgáltatás ellátása teszi ki:

Rendezvényszervezés saját étteremben: lakodalmak, találkozók, név és születésnapok, ballagások, továbbá önkormányzati, intézményi és vállalati rendezvények lebonyolítása.

Rendezvényi ellátás kitelepülve: főleg vállalati, önkormányzati és intézményi rendezvények esetén komplex étkeztetés és italszolgáltatás biztosítása.

A szövetkezet 2013. év őszén alakult, 2014-től végzi tevékenységét folyamatosan növekvő alkalmazotti létszámmal és árbevétellel. Megrendelésszáma is folyamatosan nő, főleg szociális étkeztetés terén lát el kimagasló forgalmat a működési területén. Folyamatosan nő vendégforgalma is, valamint kiszállítással történő szolgáltatása. Nagy potenciál van a rendezvényi étkeztetés, ellátás biztosításában, mind kitelepülve, mind saját infrastruktúrán. A fejlesztés éppen ezért időszerű. A fejlesztés végrehajtásához nemcsak a beruházás megvalósítása a fontos, hanem a létszámbővítés is.

Projekt megvalósítása:

  • 12 fő célcsoporttag foglalkoztatása történt meg 10 fő esetén 15, 2 fő esetében 14 hónapon keresztül, a foglalkoztatás 2020. április 1-ével indult. A 12 főből mindenki hátrányos helyzetű. A 12 fő a de minimis keret terhére, került elszámolásra. Költsége: 38.408.171.- Ft.
  • A projekt tevékenységéhez kapcsolódó, nem a kötelező kommunikációs tevékenységek költségei esetén „Marketingeszközök fejlesztése, elkészítése” 4.360.000.- Ft (e-marketing, csomagolóanyagok, címke, szórólap és prospektusok nyomtatása, molinó és plakát nyomtatása) került felhasználásra.
  • Kötelező nyilvánosság elemei, így a „C” típusú tájékoztató tábla elkészítése és kihelyezése, a fotódokumentációk készítése, a honlap aktualizálása és a szükséges információk feltöltése a projektről azelőírásoknak megfelelően. Várható költsége: 59.339.- Ft.
  • Vállalkozói jogviszonyban a projektmenedzseri feladatok ellátása heti 2×20 órában, havi 125.000.- Ft-ért, a pénzügyi vezető feladatok ellátása havi 125.000.- Ft-ért. A menedzsmentköltség összesen 4.500.000.- Ft.
  • Beszerzésre került a „Tételes eszközlista” dokumentumban felsorolt eszközök, ezeknek a „Regionális beruházási támogatás” keret terhére. Összes beszerzés 20.972.322.- Ft, építés történt a „Regionális beruházási támogatás” keret terhére 20.807.751.- Ft értékben. Szoftverbeszerzés is volt „Regionális beruházási támogatás” keret terhére 1.372.984.- Ft értékben. A teljes összeg:43.153.057.- Ft, ebből támogatás 30.207.140.- Ft.
  • Foglalkoztatásra került egy szakmai vezető fő állásban teljes munkaidőbe. Ennek összköltsége: 9.719.156.- Ft.
  • 2 fő Vendéglátó eladó (31-811-04) – 144.000.- Ft/fő képzési díj.  1 fő szakács (34 811 04) – 270.000.- Ft/fő képzési díj és 100.000.- Ft vizsgadíj, 1 fő Vendéglátó-üzemelétető (35-811-02) – 175.000.- Ft/fő képzési díj. Összesen 833.000.- Ft költség, ebből 583.100.- Ft támogatás.
  • Reszi költségek keretében a projekt alatt áram és gázfelhasználás került tervezésre 567.631.- Ft értékben.